Адреса: 61153, м. Харків, пр. Ювілейний, 52-А

hipo 3

Гіподинамія – ворог дитини номер 1!

 

Діти і підлітки щодня стикаються з масою питань, з якими впоратися без зовнішньої допомоги вкрай важко.

Проблема гіподинамії – усього лише одна з цілого списку.

Лікарі всього світу з кожним роком приділяють гіподинамії все більше уваги. Цей термін означає «знижена активність» і вона є однією з найбільш гострих проблем у сучасному суспільстві. Основна причина цього явища очевидна. Досягнення технічного прогресу роблять більш комфортним життя людини, проте мало хто замислюється, що зниження фізичної активності негативно позначається на здоров’ї.

Не обходить стороною ця проблема і дітей, особливо шкільного віку, які після занять воліють провести вільний час вдома за комп’ютером, телевізором, телефоном тощо, а не на вулиці.

e-max.it: your social media marketing partner

Подробнее...

profatchild1

Профілактика ожиріння у дітей

Наразі ожиріння є однією з найбільш гострих проблем суспільного здоров’я. Це зумовлено наслідками зростаючої поширеності ожиріння серед населення різних вікових груп у всіх країнах світу.
Тільки в Україні щорічно фіксують 15 тис. нових випадків ожиріння у дітей. Попередження ожиріння у дитячому віці визнано одним з основних напрямків первинної профілактики неінфекційних захворювань.

Так що ж таке ожиріння?
Ожиріння – це хронічне захворювання, яке проявляється надлишковим накопиченням жирової тканини і є наслідком дисбалансу споживання і витрат енергії в осіб зі спадковою схильністю або її відсутністю.

Основною причиною збільшення частоти ожиріння є споживання продуктів та напоїв з високим вмістом цукру (борошняні вироби, пакетовані соки, солодкі газовані напої, шоколадні батончики та ін.) та гіподинамія (діти багато часу проводять біля телевізору, у гаджетах та мало часу приділяють фізичним навантаженням).

e-max.it: your social media marketing partner

Подробнее...