Адреса: 61153, м. Харків, пр. Ювілейний, 52-А
There are no translations available.

Сотрудники отделения кардиоревматологии

Відділення більш ніж 50 років займається проблемами дитячої кардіології та ревматології.
Одним із головних напрямків діяльності колективу є вивчення механізмів формування, діагностики та лікування артеріальної гіпертензії, патології міокарду (міокардити, набуті вади серця, кардіоміопатії), порушень ритму та провідності серця в дітей та підлітків.
Для хворих кардіологічного профілю розроблено індивідуальні схеми лікування з підбором антигіпертензивних, антиаритмічних та кардіотрофіческіе препаратів, їх дози і тривалості прийому, визначено принципи подальшого диспансерного спостереження.
В останні роки набуває актуальності проблема системних уражень сполучної тканини вродженої природи (системної дисплазії), прогнозування їх ускладнень.
Також тривають дослідження механізмів формування, факторів прогресування серцевої недостатності і шляхів їх корекції у підлітків з патологією міокарда. Проводиться визначення стану серцево-судинної системи у дітей та підлітків, що займаються спортом.

Другим напрямком роботи колективу є вивчення проблем діагностики, лікування і тривалого спостереження дітей і підлітків з ревматичними захворюваннями (сістемние хвороби сполучної тканини, системні васкуліти, запальні захворювання суглобів різної етіології та ін.).
В ході наукових досліджень визначені діагностичні та прогностичні критерії, підходи до патогенетичної терапії, профілактики несприятливого перебігу ревматичних захворювань з урахуванням коморбідних станів у цих хворих.
У відділенні проводиться вивчення функціонального стану життєво важливих органів і систем, а також кісткової тканини для своєчасного виявлення ускладнень і супутньої патології у хворих на системний червоний вовчак, дерматомиозитом, Узелковим поліартеріітом, системної та осередкової склеродермією, ювенільний артритами.

Останні наукові розробки співробітників присвячені питанням диференціальної діагностики ранніх артритів у дітей, визначення критеріїв ефективності проведеної базисної та протизапальної терапії.
Відділення є однією з провідних організацій України для визначення показань до призначення імунобіологічних препаратів пацієнтам з ревматоїдним артритом і входить до бази Всеукраїнського реєстру дітей з даною патологією.
Велика увага приділяється вивченню захворювань суглобів невоспалительной природи, вперше розроблені діагностичні алгоритми, диференційовані комплекси лікування і подальшого диспансерного спостереження підлітків з початковими проявами остеоартрозу суглобів.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

e-max.it: your social media marketing partner